torsdag 12 maj 2016

Det trodde man inte?

Med risk för att bli lite tjatig kan jag notera att vi nu haft soligt väder över tio dagar i sträck och under tiden satt ett säsongsrekord i temperatur. Vad som senare blir priset för denna vädergudarnas välvilja återstår att se. Hur som helst blir man lätt bara sittande i värmen, men igår tog jag en cykeltur till Club Artis för att tillverka en ram till en tavla och sedan var vi ute på en promenad i närområdet. Idag blev det biltur till stan för att lämna in våra bidrag till den stundande vårsalongen. Samtidigt hann vi med ett biblioteksbesök och lunch på ett italieninspirerat matställe med riktigt god mat.

I en tid då värmen sänker flödet för tankar i tiden kan man lite avslappat istället roa sig med sådant som brukar kallas 'värdelöst vetande'. Här är några belysande exempel:

- en ankas kvackande ger inget eko - ingen vet varför,
- världens yngsta kända föräldrar var 8 och 9 år gamla, levde i Kina och blev föräldrar 1910,
- det är omöjligt att slicka sig på armbågen - över 75 % av dem som läst detta kommer ändå att försöka,
- människor och delfiner är de ända arter som har sex för nöjes skull,
- det är omöjligt att nysa med ögonen öppna,
- man kan inte ta livet av sig genom att hålla andan,
- inget krig har utkämpats mellan två länder som båda har McDonalds,
- osv, osv.
Det sista skulle möjligen vara något att fundera över för dem som arbetar för fred i världen. Det är ju tydligen bara att se till att alla länder får McDonalds!


2 kommentarer:

Unknown sa...

Här har du en stor chans att hjälpa norska stortingets Nobelkommitté som från och till har haft svårigheter att hitta lämplig mottagare. Detta kan möjligen tas till intäkt för att människan i grunden är krigisk vilket gör det svårare att hitta fredspristagare än krigsherrar.

Men, du har hittat en given kandidat, McDonalds. Med hänsyn till de pressade leverantörspriserna på olja kan pristagaren bidra till att minska kostnaderna för arrangören genom att bjuda på McDonalds hamburgare vid alla tillfällen då gästerna ska utfordras.

Ytterligare publicitet kan skapas genom att utlysa en global hamburgertävling på alla TV-kanaler - samtidigt. Ingen ska få missa den stora händelsen. Detta enligt pågående tävling på en del TV-kanaler

Lycka till med alla hamburgare önskar en sann hambergare

Tankar i tiden sa...

Ännu en briljant analys av Arto. Men min ödmjukhet hindrar mig från att själv framföra idén till den norska Nobelkommittén.