torsdag 16 september 2010

Valspurt, vad är det

Idag på eftermiddagen har hustrun och jag varit på Club Artis för att delta i hängningen av klubbens utställning på Kulturnatta. Ett 60-tal målningar var inlämnade av medlemmarna och kvaliteten är bra - inte alls långt från de verk som man begär tusentals kronor för på mer kommersiellt inriktade utställningar. För övrigt har vi, så när som på en promenad till mataffären igår, hållit oss här hemmavid med våra vardagliga sysslor. Höstvädret har inte precis stimulerat till något annat.

Valrörelsen är nu inne på upploppet och partiernas insatser blir allt mer drastiska. Sossarna har gjort en "hemlig" opinionsmätning som visar positiv trend för partiet och som naturligtvis Expressen "kunnat ta del av". Ett litet problem var dock att institutet som sades ha gjort mätningen helt tar avstånd från resultatet. Desperation, eller vad?!
Till ordningen för dagen hör att Sverigedemokraternas torgmöten utsätts för upplopp eller andra störningar. I demokratins namn, eller vad?! Vi har ju, trots allt, fortfarande åsiktsfrihet i landet.
Kommunisten Ohly friade till sin sambo i direktsänd intervju i TV4. I publicitens namn, eller vad?! Vi fick dock inte veta förrän dagen efter att han fick 'ja' på sin fråga. Det kunde ju i annat fall ha blivit lite pinsamt.
SVTs Uppdrag granskning hade påpassligt lagt in en frenetisk grävning om den svenska skolans usla resultat i allmänhet och friskoleägarnas penninghunger i synnerhet i avsikt att försöka "klä av" regeringsalliansen. Men skolministern var bra påläst och smulade sönder murvlarnas låga försök till skandalavslöjande. Istället visade det sig att advokaten Bodström minsann sitter i styrelsen för företaget Pysslingen, som utpekades som en av friskolornas utsugare. Inte alls förvånande vägrade advokaten, mycket irriterad, att kommentera detta engagemang. Sossarna tillhör ju friskolornas ivriga tillskyndare.
Rent allmänt märker man att alla partiers argumentarsenal nu är så omtuggad att ingen längre riktigt lyssnar och 30 procent av valmanskåren har redan förtidsröstat. Då kan man ju stillsamt undra vad som är nyttan med detta enorma ståhej som ska pågå i ytterligare två dagar.

Inga kommentarer: