måndag 20 september 2010

En katt bland hermelinerna

Nu har vädret åter stabiliserat sig en aning och igår tog vi en biltur, först till Surahammar där vi besökte månadens utställning på Stenhuset - en stockholmsmålare med dragning åt kubistisk stil. Sedan fortsatte vi till Hallstahammar, där vi tittade på en intressant orkidéutställning på Åsby. Kvällen här hemma var naturligtvis sedan vikt för valvakan, som utlovade spänning med små marginaler i röstningsresultatet.
Idag var det dags för ett nytt pass på målarklubben. Nu var det till att börja på ny kula efter helgens utställning. Strax blir det sedan dags att åka till yngsta dottern för att fira dotterdotterns födelsedag.

Valvakan blev inte riktigt den rysare som förväntats. Regeringsalliansen ledde från start till mål och den rödgröna röran blev rejält distanserade - miljömupparna gick visserligen framåt en del, men sossarna gjorde sitt sämsta val sedan 1914. Problemet blev istället att extremhögern lyckades få en plattform för sin nationalistiska politik och har nu möjlighet att försvåra för regeringen att fortsätta att driva en konsekvent politik, speciellt vad gäller den fortsatta utvecklingen av Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Här kommer det att behövas en tydlig debatt om den nationalistiska ideologins destruktiva inverkan på Sveriges möjligheter att utöva sina ambitioner om internationell solidaritet. Tiden då man kunde stänga in sig bakom nationsgränser är sedan länge förbi och medverkan i internationell samverkan är nödvändig för att fred i världen ska kunna upprätthållas. Som ett av världens rikaste länder har Sverige både möjlighet och skyldighet att bidra till detta!

Inga kommentarer: