måndag 27 september 2010

Politiskt kohandel

Under två dagar har jag nu lagt ner en del arbete på att förbereda trädgården för den kommande vintern. Växthuset är invintrat, komposten flyttad till jordlådan och grönsakslandet höstgrävt. Dessutom har jag samlat ihop fyra hinkar fallfrukt till den nya komposten.
På eftermiddagen idag har vi varit på veckans pass på målarklubben och igår gjorde vi ett besök på höstmarknaden i Nykvarn. Där kunde vi beskåda två riktigt bra konstutställningar och den allra bästa hade Paula Bächtiger Kling, en av hustruns gamla bekanta från tiden med konsthistoriska studier. Vi hann också med att kasta några blickar på marknadens traditionella kaninhoppning.

Den allmänna oredan i Sveriges politiska ledning fortsätter både nationellt och lokalt, men inriktningen är hela tiden att omöjliggöra för SD att få något inflytande. I Västerås har redan förhandlingar inletts mellan blocken för att neutralisera SDs vågmästarroll och i riksdagen är det närmast diskussioner mellan regeringsalliansen och Mp. De senare håller fast vid sitt rödgröna samarbete och har inget intresse av att bli stödparti till regeringen, men har gjort vissa medgivanden vad gäller invandringspolitiken. Mp är berett att samarbeta med alliansen kring enskilda sakfrågor gällande asyl- och invandringspolitik, för att undvika att Sverigedemokraterna får inflytande. Man har också diskuterat en lång rad frågor som är kopplade till det parlamentariska läget efter valet, men har inte förhandlat och har ingen uppgörelse. Detta är ändå en god början och ger förhoppning om att svenska politiker är beredda att ta ansvar för landets framtid även när väljarna har orsakat mer eller mindre omöjliga förutsättningar för en rak och konsekvent politik. Vi har ändå tillräckligt med särintressen som på olika sätt vill förse sig av den allmänna kakan.

Inga kommentarer: