torsdag 23 september 2010

Campingåret fullbordat

Efter en hemmadag under tisdagen var jag under kvällen på höstens första träff med Aktiespararna där man fick höra presentationer av SSAB och Investor. Båda bolagen är intressanta och av stor betydelse för svenskt näringsliv, men kanske inte de hetaste investeringsobjekten just nu.
Igår drog vi iväg med husbilen till Sörmländska skärgården med besök i Trosa och Nyköping. Det är fortfarande vackert i den havsnära naturen, men runt hörnet lurar höststormar och dis och då är det inte så mycket kvar att njuta av. När vi kommit hem tog vi itu med att tömma bilen som nu ska ställas av för vinterförvaring. Inklusive denna avslutningsresa för säsongen blev det i år, precis som förra året 39 övernattningar. I år var de spridda över landet från Ystad i söder till Vouggatjolme vid Polcirkeln i norr. Dessutom har vi under alla resorna totalt färdats nästan precis 1 000 mil. Vi har med andra ord fått se en hel del av Sverige och dessutom några delar av Norge.

I radion har vi under de här två dagarna kunnat lyssna till den något upphetsade rapporteringen om valresultatet. Mängden spekulationer om fördelningen de tre sista mandaten till riksdagen sätter tvivelsutan nytt rekord. Det hela har handlat om de ska ge regeringsalliansen egen majoritet eller om det preliminära läget står sig - allt tyder på det senare. Men som vanligt, "när krubban är tom, så bits hästarna" och från olika håll har det gastats om valfusk och otydligt valsystem, och från vissa håll i den förlorande rödgröna röran har hörts krav på att valsystemet måste ändras. Det hade säkert inte kommit på tal om marginalerna pekat åt motsatt håll. Nu är det bara att gilla läget och sätta igång med att få fram en politisk styrning som kan fortsätta att leda Sverige vidare på den gynnsamma väg där man just nu befinner sig. Det leder ingen vart att bli sur bara för att man blivit utpetad med endast några få röster - liksom inom idrotten är det nog så att vinnaren också måste ha lite tur på sin sida ibland.

Inga kommentarer: