torsdag 9 september 2010

Grönblå regering?

Hösten fortsätter att avancera i normal takt, men ett högtrycksläge har gjort vädret drägligt för utevistelse i trädgården. Renoveringsarbetet där har fortsatt med oförminskad styrka och en förbättring av gräsmattans utseende börjar också bli synbar.
Igår började hustrun att snygga till köket med målning av väggarna och under tiden tog jag en cykeltur till stan för att besöka årets valstugor på torget. Där var full aktivitet med många intresserande besökare och mängder av gymnasieungdomar med uppgift att försöka begripa vad de olika partierna vill med sin politik. Om det lyckades är en sak för sig, men trevligt är det i alla fall när flitens lampa lyser.
Idag tog vi en promenad till stormarknaden, där vi samtigt tog tillfället i akt att förtidsrösta på "rätt" parti. Det är alltid en fördel att slippa behöva passa tiden på valdagen om man skulle råka ha något annat för sig just då. Nu ska vi strax åka på ett möte i släktforskarklubben där man har en problemlösarkväll idag. Där är det meningen att medlemmarna ska kunna dra fördel av varandras erfarenheter. Men först ännu en kommentar till valrörelsen.

Igår kungjorde en rad lokala ledare för miljöpartiet att de mycket väl kunde tänka sig att samarbeta med alliansen vid en valförlust för den "rödgröna röran" och samtidig risk för att Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen. Detta kan nog sägas vara det slutgiltiga beviset på (Mp)s opålitlighet. Nu gäller det enbart att maximera chansen till makt. Samtidigt bekräftar det den oheliga allians som oppositionspartierna har ingått. Jag avundas inte dem som tänkt sig att rösta på (Mp) och nu plötsligt inte har en aning om vilken regering man därmed röstar in. Men de får skylla sig själv när de ger sig ut på ett sådant gungfly!

Inga kommentarer: