söndag 4 december 2016

Laglöshet á la Vilda Västern

Kung Bore har än så länge tassat rysligt försiktigt in på scenen med endast lite vitt puder på marken. Men senaste natten försökte han dock lite grand med temperatur neråt tio minusgrader (i Nikkaluokta var det dock samtidigt -33).
För vår egen del har veckohelgen mest gått i kulturens tecken, först igår med en tur till vår grannkommun för ett besök på Stenhusets julsalong. Den var lite si och lite så, och uppfyllde kanske inte helt förväntningarna. Idag blev det istället en tur till stan dels för biblioteksbesök och dels för att beskåda vår egen julsalong på målarklubben. Jag vill, utan att förhäva mig, hävda att vår utställning var snäppet bättre än den vi såg igår, där det t. o. m. fanns deltagande av professionella konstnärer. För övrigt har vi hållit oss på hemmaplan.

De senaste dagarna har den hårdnande attityden ute i samhället fortsatt att skörda offer. De frekvent förekommande skjutningarna i framförallt Malmö och Göteborg verkar sprida sig. För ett par dagar sedan var det dubbelmord på två bröder i Rinkeby i Stockholm och igår blev tre kvinnor ihjälskjutna i Imatra i Finland. I Finland grep polisen snabbt en misstänkt för dådet - i Rinkeby "har man ingen misstänkt".
Det är bara att konstatera att de svenska rättsvårdande myndigheterna håller på att tappa greppet om en eskalerande och allt mer svårartad kriminalitet. Det syns inte minst av fallet med den 'svensk', som varit inblandad i terrordåd i Belgien och Frankrike, och som Säpo haft spaning på i flera år, kunnat bedriva sin verksamhet ända tills Kronofogden (!) hemsökte honom för indrivning av skatteskuld. Svensk polis och svenskt åklagarväsen måste nu dra av sig silkesvantarna och sätta på hårdhandskarna och det brådskar innan de oborstade slynglarna tar över samhället helt och hållet. Vi har som skattebetalare rätt att kräva något tillbaka för världens högsta skattetryck. Lyckas man inte med det är jag rädd att vår näste statsminister heter Jimmy Åkesson!

Inga kommentarer: