torsdag 15 december 2016

Julstressen har börjat!

Väderläget har för tillfället förbättrats under inflytande av ett rejält högtryck - säkert bara tillfälligt men ändå en ljusning. De två senaste dagarna har vi satsat en del på förnyelse i hemmet. Igår tog vi, med hjälp av yngsta dottern och svärsonen, hem och installerade hustruns nyinköpta säng och idag blev investeringen en ny mikrovågsugn. Det skadar inte med lite förnyelse då och då. För övrigt har vi bedrivit den vardagliga verksamheten på hemmaplan och hustrun har börjat göra insatserna för familjeklanens kommande julbord.

Julstöket har för övrigt börjat på alla fronter och man ser ute i butikerna allt flera människor med begynnande glasartad blick inför den uppskruvade julklappshetsen. Själva har vi för första gången i familjen beslutat att minimera denna plåga till att presenter köps bara internt inom respektive familj. Det känns behagligt att bara behöva köpa en enda klapp.
Men i det allmänna kaoset som föregår julhelgen inträffar naturligtvis olika slag av incidenter. En sådan, med dessutom spridd åverkan, inträffade i Örebro igår då Post Nord blev bestulna på 4 000 julkort. Polisanmälan är gjord och man funderar över den skyldiges motiv - tycker hen allmänt illa om julen eller är det möjligen en samvetslös frimärkssamlare som varit i farten? Det bästa vore nog att även julhälsningarna så snart som möjligt läggs över till elektroniska medier. Framställningen och hanteringen av miljontals julkort är knappast miljövänlig och slukar massor med manuellt arbete, egentligen helt i onödan numera.

Inga kommentarer: