onsdag 14 september 2016

Statsministerns tomma händer

Den märkliga situationen med högsommarvärme håller i sig och idag var det stundtals nästan obehagligt varmt i solen. Nu förutspår meteorologerna en ändring och om någon vecka kommer man säkert att sitta och klaga och sakna den sköna värmen.
Igår gjorde vi en rejäl insats för att ta tillvara den rikliga äppelskörden och fyllde ett 10-tal burkar med härlig äppelsylt, men trots all plockning dignar fortfarande äppelträdet, så vi får väl gå ut till vänner och bekanta med erbjudanden. Idag lyckades jag få ihop tavlor till utställningen på lördag och dessa lämnade vi till klubben när vi åkte ut till dagens motionsrunda, som blev en långpromenad längs Mälarstranden där lufttemperaturen var lite mera resonabel.

Igår företogs det högtidliga öppnandet av Riksdagens höstsejour. Ceremonin kunde genomföras utan några överraskningar, vilket var något som även präglade statsministerns regeringsdeklaration. Den som tänkte sig att förteckna nyheterna i talet kom att efteråt sitta med ett tomt vitt papper. Han lyckades dock få till en liten knorr på talet när han till sist meddelade att han utnämnt generaldirektören för Skolverket till ny gymnasie- och vuxenutbildningsminister. Detta kan ju bara betyda framgång för den svenska skolan och kanske i någon mån kompensera för skolminister Fridolins totala misslyckande i sin politiska gärning, alla vackra vallöften till trots. Nu återstår att se vad den nya duon kan uträtta för att skapa "världens bästa skola".
För övrigt blev allt som tidigare med avisering om nya skatter för att göda den fortsatta marschen in i bidragssamhället i sann socialistisk anda. Vi kan dock se fram emot en spännande höst där S-regeringen aviserat flera propositioner som SD nu sagt sig ta avstånd ifrån. Därmed riskera regeringspolitiken att aldrig sträcka sig längre än till riksdagen och det är kanske lika bra, så gör den minst skada för landet.

Inga kommentarer: