torsdag 22 september 2016

Lågvattenmärke för politiker

Med risk för att bli väldigt tjatig konstaterar jag att sommarvädret fortsatt på oförändrat sätt. Så har även mardrömsscenariet för den svenska vindkraften, som idag nådde 'all time low' på eftermiddagen med en produktion av bara ca 100 MW i hela landet. I kraftig kontrast till denna verklighet stod en föredragshållare på Tekniska föreningen igår kväll, där han berättade för oss avdankade tekniker om de lysande utsikter som blir allt tydligare för elgenerering med sol och vind. Man kan inte undvika att lite imponeras av den religiösa trosvisshet som dessa indoktrinerade profeter besitter.
Nåväl, för vår egen del har vi för övrigt hållit oss här hemma med någon promenad i närområdet och idag satsade vi tid på att koka ännu en omgång äppelsylt, så nu är verkligen vinterbehovet av den varan tillgodosett. Nu återstår att frysa in äppelklyftor och sedan att räkna ut vad vi ska göra med alla återstående äpplen på trädet, som sitter kvar allt skördande till trots.

 På den inrikespolitiska arenan fortsätter aktörerna att på olika sätt att utmärka sig. Fru Sahlin blev ju tvungen att lämna sitt uppdrag som regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism sedan det uppdagats att hon gett felaktig information om en av sina livvakter i samband med en fastighetsaffär. Nu har hennes efterträdare Hillevi Engström 'tröttnat' redan efter en månad och ska istället bli kommundirektör i Upplands-Väsby. Man kan fråga sig vilken utmaning som är störst.
I den andra ändan av den politiska skalan har V-riksdagsmannen Daniel Sesstrajcic dömts för ohörsamhet mot ordningsmakten efter att ha medverkat i en protestaktion mot rivning av ett tältläger som palestinier satt upp i Malmö, Det kostade honom 50 dagsböter á 500 kronor.
Det är kanske så att Miljöpartiets eskapader i början av året blev någon sorts startpunkt för ett nytt sätt att se på politiska förtroendeuppdrag. Det är ju uppenbarligen inte enbart Sverigedemokraterna som har förmåga att göra bort sig. Inte minst de sociala medierna erbjuder nya arenor för diverse piruetter och påhopp.

Inga kommentarer: