fredag 2 september 2016

Mord i Arboga

Den 'återvändande sommaren' har lyckats hålla sig kvar och med den en lagom skönt värmande sol. Igår fick hustrun klara motionsrundan på egen hand då jag istället ägnade mig åt trädgårdsskötsel - en del upplagrade höstliga effekter, bl. a. mängder av nedblåsta tallbarr, behövdes röjas undan. Samtidigt passade jag på att tukta en del buskar som vuxit till sig väl mycket. På kvällen var det sedan dags att delta i höstterminens öppningsmöte på målarklubben med genomgång och diskussioner om verksamheten under hösten.
Idag har vi varit mest hemma, men åkte iväg och gick en långpromenad på den vackra Badelundaåsen.

Efterspelet till det något egendomliga mordfallet i somras i en sommarstuga utanför Arboga där en 41-årig kvinna och hennes 18-årige sambo är misstänkta för mord på kvinnas fader och försök till mord på modern gick idag in i en ny fas sedan 18-åringen häktats för mordet. Häktningsförhandlingarna för kvinnan har fortsatt under dagen. De misstänkta var för några veckor sedan anhållna men fick släppas p. g. a. för svag bevisning. Sedan dess har polisarbetet resulterat i ett antal nya och mera hållfasta bevis. Något märkligt kan det tyckas att kvinnan tilläts åka till Thailand på semester under den pågående utredningen då starka misstankar mot henne fortfarande fanns kvar. Sambon höll sig samtidigt undan på okänd adress. När de greps i början av veckan befann de sig på ett hotell i Trondheim.
I vanlig ordning nekar paret till brottet och nu har en annan utredning återuppväckts omkring den 41-åriga kvinnans makes död för ett år sedan, vilken nu omrubricerats till mord kombinerat med grovt försäkringsbedrägeri. Även i detta fall finns omständigheter som talar till kvinnans nackdel.
Det ska bli spännande att se om rättsväsendet kan ta sig samman och till sist ta denna olustiga historia i mål. Det har ju hittills inte saknats krumbukter på vägen och försvarsadvokaterna är inte att leka med. Sunt förnuft har som bekant dåligt bett på juridiska finesser och kryphål.

Inga kommentarer: