tisdag 19 augusti 2014

Rödgrön röra allt rörigare

Gårdagens väderläge inbjöd inte till några uteaktiviteter. Därför blev det också lämpligt att fylla på förrådet med olika sorters matbröd och veteskorpor. Idag började vi dagens med en tur till östra köpcentret för att veckohandla, sedan hann vi också med en promenad i närområdet mellan regnskurarna. Efter de senaste dagarnas nederbörd blir man förvånad över hur snabbt det går för gräsmattan att återta en mera grön kulör.

På tal om kulör så har partiledarna i 'den rödgröna röran' börjat dyka upp allt mera i mediala sammanhang. Man kan inte hävda att det sprider någon direkt klarhet i innehållet i deras regeringsalternativ - snarare tvärtom. Detta har bl a föranlett herr statsministern att ta tillbaka sitt 'löfte' att avgå om de rödgröna skulle få flera röster än alliansen i riksdagsvalet. Nu förväntar han sig egen majoritet för dem för att vilja lämna tronen. Det kan nog vara taktiskt riktigt med tanke på att SD hittills röstat med borgarna i åtta fall av tio. Hans motivering är dock att han ännu inte anser sig ha sett något hållbart alternativ till Alliansregeringen.
Om detta kan man ju tycka vad man vill, men S-partiets medlöpare har alla var och en olika ståndpunkter som går stick i stäv med det program som sossarna vill bilda regering på. Dessutom har LO en tämligen avvisande attityd till både V- och Mp-partierna.
Opinionsmätningar är ju inget valresultat men trenden just nu visar tydligt hur högerblocket börjat äta upp vänsterblockets försprång i opinionen och kan på dessa premisser fortsätta att regera med stöd från SD. Visserligen har alla deklarerat sitt avståndstagande från SD, men de kan ju för den skull inte lastas för hur SD röstar. Med andra ord - spänningen kommer nog att bestå ända in på valdagen!

Inga kommentarer: