torsdag 14 augusti 2014

Datorkrasch

De två senaste dagarna har vi fått väderlek som åtminstone antyder att hösten kanske närmar sig. Det har regnat flera gånger efter nästan en månad av konstant torka och utetemperaturen är idag 'bara' 20 grader.
Veckan har hittills varit ovanligt omväxlande och till viss del något dramatisk. Det började med att min dator bestämde sig för att begränsa sina funktioner och efter mina amatörmässiga försök till manipulationer blev det knappast bättre. Sedan hände det som inte kan inträffa. När vi satt här i lugn och ro och jobbade vid varsin dator ramlade lysrörsarmaturen ner från taket i köket - plötsligt, utan förvarning och med ett jäkla brak!! Det var bara för oss att ge sig iväg och skaffa en ny armatur, som jag sedan, ackompanjerat av sedvanliga svordomar, dagen efter lyckades få på plats.
Igår var det så dags att försöka få ordning på datorn och den yngre av våra svärsöner, som är familjens gudabenådade tillgång i dessa sammanhang, ombads att ta en titt på eländet. Efter fruktlösa försök av reparationer kunde vi konstatera att det bara var att sätta igång med ominstallation av all mjukvara. Vår välvillige 'konsult' tog sig an operativsystem och andra basala funktioner, och sedan har jag nu lyckats få resten på plats. I detta läge är man tacksam för att man inte slarvat med backup-erna.
Som ett lite trevligare mellanspel i alla påfrestningar hade vi också besök av min syster och svåger som övernattade här på sin väg till sonens familj i Norrland.

Från omvärlden börjar nu tecknen på valrörelse bli allt tydligare och partierna har haft sina 'kick-off' på olika håll i landet med sedvanliga hurra-vad-vi-är-bra-föreställningar. Det mesta tyder på att den svenska skolan kommer att ligga rejält i stöpsleven den här gången. Jobben hänger säkert också med en vända till. Annars har det än så länge inte kommit några större överraskningar utan aktörerna kör vidare i de välkända hjulspåren. Tyvärr är det just detta som fått den svenska politiken att verka 'så trött' på senare år. Av samma skäl känns valutgången i år ovanligt svårtippad. Men en dryg månad återstår till valet och ibland händer det oväntade saker som får fart på föreställningen. Jag hoppas att åtminstone få någon liten djärvhet att återkomma till. Man får aldrig ge upp!

Inga kommentarer: