måndag 29 april 2013

På brottets bana

Likt gamla hästar har man mycket lätt att återfalla i de vardagliga rutinerna efter några dagars avvikelse. I någon mån hade vi våren med oss hem och vi kan notera uppenbara framsteg för vårvärmen. Jag har hunnit med det mesta av det vårarbete på tomten, som kan göras innan det är dags för sådd och plantering. Dessa fysiska aktiviteter har gjort att hustrun fått ta motionspromenaden på egen hand.
Igår åkte vi till husbilens vinterförvaring och förberedde den för den stundande påställningen inför årets campingsäsong. Den var lika alert som den alltid varit och startmotorn behövde bara gå några sekunder för att få igång maskineriet.
Efter förra veckans bortavaro var det idag dags för ett nytt målarpass på ClubArtis. Där har vi nu kommit i mål med de målningar vi tänkt ställa ut på vårsalongen om knappt två veckor.

Idag kunde man i bladet informera sig om att även 60-talisterna har sina begåvningar. En 51-åring med födgeni har erbjudit privatpersoner ränta på över 25 procent genom deltagande i valutaspekulationer. Genom gediget arbete misstänks han ha lyckats lura till sig 50 miljoner kronor, företrädesvis från medelålders eller äldre kvinnor, och sitter nu häktad för grovt bedrägeri.
Häktad sitter också en 55-åring, på sannolika skäl misstänkt för ett dubbelmord på Öland i slutet av förra året. I vanlig ordning nekar han naturligtvis till anklagelserna trots att polisen anser sig ha bindande bevis mot honom.
Anklagad blev även programledaren Sverker Olofsson, som dock inte är 60-talist, när han i programmet Go´Kväll uttalade sina personliga åsikter om hur Svenska kyrkan bör ställa sig till skolavslutningar i kyrkan. För detta har han, som frilansare åt SVT, av Granskningsnämnden dömts för brott mot kravet på opartiskhet i SVT:s sändningstillstånd.
Som synes finns det många sätt att göra bort sig på och konsekvenserna är högst varierande och den dagen vi kan läsa en dagstidning utan någon rapportering om brott lär vi få vänta länge på.

Inga kommentarer: