fredag 19 april 2013

I slutna rum

Redan efter två dagar med regnigt och blåsigt aprilväder känns det som att man vill klaga på 'dåligt väder'. Att vi haft fem veckor med nästan ständigt soliga, molnfria dagar går att snabbt glömma bort. Tyvärr är väl klagovisor en av människans mest naturliga kännetecken. Trots vädret tog jag en tur till stan för styrelsemöte i Club Artis, medan hustrun tog sig ut för lite shoping.
Idag har vi hållit oss hemma och nu är det mesta av vårarbetet med gräsmattan avklarat och trottoaren sopad ren från vinterns sandning.

Rent hus försöker man också skaffa sig inom (S)-partiet efter bråket kring invalet av en muslimsk medlem i partistyrelsen. Hans karriär blev dock kort, sedan det uppdagats att  han hyste oacceptabla islamistiska böjelser. I den ideologin finns saker som inte är förenliga med socialisternas uppfattningar om jämställdhet och människors lika värde. Redan efter en vecka fick han ta 'sin Mats ur skolan'. Sedan dess rasar ett internt bråk, med Stockholmssossarna i centrum, om sättet att sköta detta ärende i synnerhet och sossarnas valprocedurer i allmänhet. Det blir intressant att se var man landar och vem syndabocken blir i slutändan. Partiledningen har i alla fall hittills nästan helt lyckats undvika korselden, men faktum kvarstår att patiets slutna valprocess har stora behov av modernisering.

1 kommentar:

Arto sa...

(s) länge tillämpade sätt att utse ansvariga ligger långt från demokratiska val inom rörelsen. Har kanske rötter i arbetarrörelsens barndom då man behövda hålla rent åt vänster?