måndag 21 maj 2012

Välförtjänt pris

Så har första smakprovet på årets sommar kommit till Mälardalen med strålande sol och 24 plusgrader på utetermometern. Värmen har, som en liten nackdel, dock en dramatisk effekt på växtligheten och idag blev det till att klippa gräsmattan för fjärde gången på tre veckor.
Igår gjorde vi en liten shopingtur till de västra stadsdelarna och tog sedan en promenad i närområdet. För övrigt har vi hållit oss här hemma, sysselsatta med allt sådant vardagsplock som också måste göras. T ex planterade jag idag plantor av isbergssallad i växthuset.

Idag fick vi veta att författaren, krimonologen Leif GW Persson fått Piratenpriset i år. Enligt juryns motivering får han priset för att han "med eminent sakkunskap och moraliskt grundat engagemang kommenterar vår samtid i kriminalromaner och andra mediaframträdanden med skarp satir och underhållande (själv)ironi". Priset, 75 000 kronor, kommer att delas ut på Piraten-dagen den 16 juli i Kivik där Piraten bodde på somrarna.
Det är bara att gratulera GW till ännu en framgång. Själv har jag läst en del av hans alster och kan bara instämma i juryns motivering. Samhället skulle säkert inte ta skada av någre flera av hans kaliber och karaktär - människor som törs säga sanningen även om den för stunden inte är politiskt korrekt!

Inga kommentarer: