lördag 19 maj 2012

Fiasko x 2

Vår numera gemensamma förkylning har dämpat vår aktivitetslust en aning, men vi försöker ändå fylla våra mål om daglig motion. Igår blev det promenad till stormarknaden för några mindre inköp och idag åkte vi till Frösåker för att vandra en stund i det sköna landskapet därute. Då hamnade vi av en ren slump mitt i pågående aktivteter i Vikingabyn vid bryggan och blev inbjudna att besöka det nya Vikinghuset som nu står klart. Det var imponerande att se vad man med EU-pengar och ideellt arbete kan uträtta. Anläggningen har alla möjligheter att bli en trevlig och användbar plats för sammankomster av olika slag och på sikt kanske även en liten turistmagnet för Västerås.

Någon magnetism uppstod dessvärre inte  kring ishockey-VM som för Tre Kronors del abrupt tog slut igår med förlust mot Tjeckien i kvarftsfinalen. Omdömen från alla håll talar unisont om fiasko, men Pär Mårts trodde sig ändå ha fortsatt förtroende från Ishockeyförbundet. Hur det verkligen är med den saken får vi väl se om ett tag.
Den andra, och kanske mera graverande, fiaskostämpeln drabbar arrangörena för deras otroliga sjabbel med organisation och biljettpriser. Resultatet av detta blev, att den totala publiktillströmningen blev bara drygt hälften av den budgeterade, och därmed något tiotal miljoner i ekonomisk förlust. Vem som får ta den smällen beror naturligtvis på hur olika avtal är skrivna, men det är ingen vågad gissning att säga att svensk ishockey säkert hade haft anvädning för de pengarna. Föräldrar till utövande ungdomar är redan ett hårt prövat släkte, som gärna kunde få lite bättre stöd för sina uppoffringar. Men nu är det som det är, och det är bara att hoppas att man lärt sin läxa innan nästa gång blir aktuell.

Inga kommentarer: