måndag 28 maj 2012

Euphoria

Väl tillbaka i 'hemmets lugna vrå' kan vi se tillbaka på en nästan perfekt Skåneresa - oavbrutet soligt och varmt, så när som på sista biten mellan Hjälmaresund och Västerås, då vi drabbades av en passerande kallfront med tillhörande regn.
På lördagskvällen åkte vi med min syster och svåger till Malmö för att delta i systersonens bröllopsfest. Även om det också där kom någon liten regnskur, blev festen ett gardenparty av bästa klass. Precis som på gamla tiders skånska bondkalas så bjöds "go mad o mied mad i rättan tid" och det var heller ingen brist på goda drycker därtill. I det läget blir en tillställning, befolkad med många glada och trevliga människor, alltid lyckad.
Igår var det sedan dags för oss att börja åka norrut och vi tog oss genom Skåne till Markaryd och sedan E4 till Ödeshög för att till sist landa på vår vanliga ställplats vid Tåkern. Slutetappen till Västerås följde också väl invanda spår söder om Hjälmaren och vidare via Köping till hemorten.

Under tider med campingliv i husbilen blir man vilsamt avkopplad från en stor del av nyhetsflödet i samhället. Istället drabbas man vid hemkomsten - en veckas olästa tidningar och 76 olästa e-mail i datorn jämnar ju ut det hela.
De två senaste dagarna har i alla fall två svenska kvinnor varit ute i den internationella hetluften på gott och ont. På hemvägen idag fick vi veta att fru Sahlin, som av den svenska regeringen nominerats som kandidat till ny generalsekreterare för ILO, blev utröstad i andra valomgången av tillsättningen och blev således utan jobbet.
Motvikten blev Loreens seger i europeiska melodifestivalen i Baku, vilket naturligtvis känns extra bra för Västerås som är artistens hemort. Nu blir det för den svenska underhållningsbranschen till att spänna musklerna för att till nästa år, för femte gången, arrangera hela spektaklet. Landets tre storstäder har redan börjat att slåss om att få ta hand om uppdraget.

Inga kommentarer: