tisdag 15 maj 2012

Fortsatt oroligt

Nu har vi upplevt två dagar av helt väsensskild karaktär. Igår var det konstant busväder med kyla, blåst (halv storm) och stundtals spetsat med lite regn. Det blev en heldag inomhus där vi båda var helt sysselsatta med våra resp 'jobb' - släktforskning och Wikipedia. På kvällen tog jag mig med bil till stan för att delta i målarklubbens månadsmöte med utvärdering av vårsalongen. Både hustrun och jag själv fick hyfsat bra omdöme om våra inlämnade verk.
Idag var det helt annorlunda med vädret och vi gjorde årets premiärtur med husbilen. Den gick norrut till Avesta med ett besök på kyrkogården i Grytnäs. Sedan åkte vi Österut till Sevedskvarn vid Dalälven där vi åt middag och promenerade i naturområdet, för att sedan återvända till hemmet via Sala.

Ute i Europa fortsätter det osäkra läget när grekerna nu planerar för nyval efter att ha misslyckats ned regeringsbildningen. Rädslan för att eländet ska sprida sig till övriga PIGS-länder ger osäkerhet som föder stagnation i både ekonomi och politik. Efter installation av Frankrikes nye president, socialisten Hollande, ska denne nu, tillsammans med Tysklands Merkel, försöka bygga en ny plattform för hanteringen av euro-områdets ekonomi. Detta höll på att sluta rysligt illa redan från början, då Hollandes plan på väg mot Berlin träffades av blixten och fick återvända till Paris. Efter byte av plan är han nu i alla fall på väg att landa i Berlin och man bara hoppas på att dessa Europas giganter har kraft och fantasi att hitta det 'sesam öppna dig' som kontinenten är så starkt beroende av. För grekerna ser det under alla omständigheter allt mörkare ut.

Inga kommentarer: