lördag 26 maj 2012

Solsemester

Den här veckan har hittills varit en enda lång resa i högsommarsol.  I tisdags startade vi årets första långresa med husbilen och första anhalten blev vår traditionella ställplats vid Kroksjön söder om Tranemo. Där var det ovanligt mycket 'liv i luckan' då en grupp romer och en betydeligt större grupp irländska asfaltläggare, förutom de traditionella husbilspensionärerna, valt platsen för sina läger. Vi sov trots detta gott efter en promenad i naturen runt sjön.
Resan fortsatte sedan längs Nissastigen till Halmstad, där vi besökte hustruns kusin, innan vi fortsatte till Hovs hallar på Bjärehalvön för nästa övernattning, där omgivningen var betydligt lugnare. Efter nattvilan tog vi dagens promenad längs havsstranden till några säregna bronsåldersgravar, kallade Gröthögen, byggda av klappersten, mitt i ett stort klapperstensfält.
Tredje dagen gick sedan genom norra och centrala Skåne till östra sidan för nästa övernattning i Juleboda. Där kunde vi njuta av den vackar naturen helt allena - knappast en enda människa var synligt under tiden vi stannade - och dagens promenad kunde vi ta i det stillsamma stugområdet med utsikt över Hanöbukten.
Fjärde dagen åkte vi sedan genom Österlen mot Ystadtrakten för att göra nästa anhalt hos min syster och svåger. På vägen stannade vi en stund i Tomelilla för shoping, lunch och ett besök i den lokala Konsthallen. Fortfarande har vi blå himmel och strålande sol och ser fram emot en liknande fortsättning på återvägen till hemorten.

Inga kommentarer: