fredag 11 maj 2012

Triumf för industrifacken

Vädret har inte varit odelat trevligt de senaste dagarna. På tre dygn har vi fått 50 mm regn och det är inte slut än. Dessutom har det börjat blåsa onödigt mycket. Igår fanns det ändå några gluggar med sol och då passade vi på att ta en promenad till mataffären och sedan klippte jag gräsmattan för andra gången. Eftersom man måste hålla sig inomhus så har jag ägnat en del tid åt Wikipedia medan hustrun donat med alla prylar som ska in i husbilen innan premiärturen kan bli av.

Något som det glunkats om från och till verkar också bli av när valberedning, efter att till sist lyckats enas, föreslår Karl-Petter Thorwaldsson till LO-orförande efter Vanja Lundby-Wedin, som suttit på posten i tolv år. K-P T är för närvarande ordförande i ABF och närmast att betrakta som en politisk broiler. Hans huvudkonkurrent var Baudin från Kommunal som i allt väsentligt saknar erfarenhet från industrin.
K-P T har dock sina rötter i gamla Metall och jag tror det kan bli en lycka för Sveriges näringsliv att LO-toppen i någon mån glider bort från den offentliga sektorn. Med dessutom en gammal metallare som (S)-ledare, kan man trots allt kanske hoppas på en mera industrivänlig politik framöver. Det är inte i första hand i den offentliga sektorn som flera arbetstillfällen behövs. En kraftfull exportindustri är grunden för allt välstånd, även det offentliga!

Inga kommentarer: