fredag 15 maj 2009

Vårresa

Nu har vädret åter stabiliserats med mycket sol men ganska kyligt i vinden. Idag har vi varit hemma med de vanliga vardagssysslorna med undantag för en tur till stan för besök på biblioteket.
Igår var programmet istället dessto mera späckat. Vi deltog under dagen i Aktiespararnas årliga vårresa med företagsbesök i Ramnäs och Fagersta. I Ramnäs besökte vi den anrika kättingtillverkningen samt fick en intressant presention om konstglas på Ramnäs Glashytta. I Fagersta besökte vi Atlas Copco Secoroc och även här var besöket mycket intressant. Lunch intogs på Schenströmska Herrgården i Ramnäs - ett av dessa gamla herresäten för brukspatroner som numera förvandlats till konferensanläggningar.
På kvällen var vi sedan hos äldsta dottern för att fira sönernas födelsedagar. Äldsta barnbarnet har nu fyllt sitt tjugonde år och man får en tydlig påminnelse om hur snabbt tiden förflyter.

I bladet stod idag att läsa att Miljöpartiets riksdagsledamot Mehmet Kaplan blivit av med körkortet – för andra gången. Det var den 10 april som polisen stoppade en VW Passat vid Björnfallet i Örebro. Hastigheten hade mätts till 145 km/h vilket är 35 km/h över den tillåtna hastigheten. Själv beskriver miljöpartisten fortkörningen som ”ett olycksfall i vardagen”.
– Lillan började skrika i baksätet och det var bara två kilometer till nästa rastplats. Det var tomt på vägen så jag tryckte på gasen, vilket var idiotiskt.

Kanske ska man se det hela som ett mänskligt drag hos en av våra hårt arbetande demokratiskt valda representanter, med det är ju inte mycket värt som förebild för oss vanliga undersåtar. I demokratins namn ska väl Riksdagen vara ett genomsnittligt urval ur valmanskåren och då får vi naturligtvis också räkna med en viss mängd fortkörare, rattfyllerister, bedragare, hustrumisshandlare eller alkoholister. Detta har ju de berörda också lyckats verifiera genom åren.

1 kommentar:

Jonas Andersson sa...

Tja, vad ska man säga...
Mehmet Kaplan får väl ta tåget...