onsdag 27 maj 2009

EU-valet

Nu har vi haft ett par dagar med stingslig väderlek - igår först varm sol och sedan mulet men utan att det utlovade regnet kom. Idag har det blåst på ett närmast skånskt sätt och det torkar naturligtvis ut marken ännu mera, men just nu drar det in tunga moln, så vi får väl se...
Sysselsättning har varit mest koncentrerad till trädgården och ogrässaneringen av gräsmattan har fortsatt. Igår gjorde jag också utplantering av ett par dussin plantor (tomater, sallad och tagetes) från drivhuset samt sådde bönor i trädgårdslandet.

Igår gick vi en promenad för att ta till vara vår medborgerliga rättighet med att rösta i EU-valet. Valrörelsen kring detta val är inte särskilt upphetsande och partiernas program är en smula diffusa, kanske för att de grupperingar som de kommer att tillhöra i parlamentet inte riktigt stämmer med de svenska politiska blocken. Därför kan det ibland också vara svårt att upptäcka hur programmen skiljer sig åt - bortsett då från några partier på ytterkanterna som främst vill att Sverige ska lämna EU. De har väl inget bätte att erbjuda och har inte förstått vad EU betyder för Europas framtid. Det har emellertid väljarna av vilka nu ja-sägarna är nästan dubbelt så många som nej-sägarna.
Det ser också ut som att det tidigare svaga intresset för EU-valen nu verkar ändra sig till det bättre. Allt flera kanske börjar inse att EU-parlamentet inte är den tandlösa tiger som man trott och därför vill hjälpa till att "trycka på" till stöd för sin egen politiska uppfattning. Att inte rösta är ju att lägga sina rättigheter i andras händer!
Nu har det börja regna ordentligt och växtligheten jublar!

Inga kommentarer: