lördag 23 maj 2009

Paradis på olika sätt

Väl hemkommen är det nu dags att bokföra årets första långresa med husbilen. I söndags åkte vi söderut och hamnade så småningom i småländska Målilla där vi stannada för övernattning. Där träffade vi en annan medlem i husbilsklubben som på frågan vad nästa anhalt skulle bli, svarade: Bläsingehamn på Öland. Precis dit skulle vi också åka till stugan som äldsta dotterns familj disponerar - nog kan det bli märkliga sammanträffanden!
Efter ett par dagar med trevlig samvaro fortsatte vi till Blekinge för ett besök hos hustruns bror och svägerska. Där är det alltid lika trevligt att prata om både gammalt och nytt och lite "grädde på moset" får man också av att umgås med deras tillgivna katter.
På fredagen var det dags att vända åter mot norr och vi åke genom hela Småland och vidare till Hov vid fågelsjön Tåkern där vi stannade för nästa övernattning. Största upplevelsen där var att, för första gången, få se ett par flygande rördrommar. Detta är minst sagt ovanligt och ger därför ett starkt intryck. Idag gick sedan resan hem till Västerås via Örebro utan något mankemang. Vi stannade i Köping för att veckohandla och passade då också på att besöka en så kallad bakluckeloppis som var igång på köpcentrets parkering. Nog är detta en märkig affärsmodell, där människor kursar sin vindsstädning från bakluckan på bilen, men visst är det väl bra om det, som någon vill bli av med kan komma till nytta hos någon annan.
Sammantaget säger jag som så många andra redan gjort: Sverige är fantastiskt! Täck så mycket vacker natur det finns att njuta av i vårt land!

På tal om njutning, kan jag inte låta bli att notera att Wanja Lundby-Wedin låter maken Lennart bo gratis på lyxhotell under sina tjänsteresor. Att det är en skattepliktig förmån har inte LO:s ordförande "tänkt på". Fackförbunden tar nu Wanja välfötjänt i upptuktelse. Hon är styrelseordförande i semesteranläggningen Riva del Sole på italienska kusten, där hon tillbringar sex dagar varje år för styrelsemöten och pool-, strand- och restaurangbesök. De sistnämnda "uppdragen" syftar till att hon ska "följa verksamheten". Och sen följer maken med av bara farten.
Fackpamparna får, förutom gratis boende och mat, ett styrelsearvode på cirka 46 000 kronor under vistelsen på fackförbundsägda Riva del Sole.
Det ska bli spännande att se hur mycket mera som krävs innan bubblan kring det socialistiska frälset spricker!

1 kommentar:

Jonas Andersson sa...

Visst är det märkligt att fackpampar tjänar lika mycket penningar som de kapitalister de försöka bekämpa! En berättigad fråga är vad det kan bero på ?
Är "vanliga knegare" helt enkelt dumma? Trots allt är det en stor mängd människor. Kanske Sverige inte förtjänar bättre?