torsdag 19 juni 2008

Stängt och släckt för Sverige

Igår fick vi en ny radiator i duschrummet och behöver inte huttra efter duschen längre. Det var inte alldeles lätt med tanke på det trånga utrymmet, men det gick vägen. Sedan gav vi oss iväg och handlade vad som saknades inför midsommarbuffén.

Idag tog jag itu med storstädning av tomten för att få rent och snyggt inför midsommar. Det blev nästan för mycket för en, av fysisk ansträngning inte alltför vand kropp, varför jag på eftermiddagen, något utslagen, hamnade på soffan med en tidning.

Utslaget är också Sverige - ur fotbolls-EM. Gårdagens match mot Ryssland var det blekaste man sett på mången god dag. Det såg ut som division 2-fotboll. Det var tydligt att man gravt underskattat den ryska kapaciteten. Sverige gjorde, trots förlusten, en bra match mot Spanien tidigare och kanske trodde man att det nu bara skulle vara att promenera hem segern och en plats i kvartsfinalen, men tji fick man.

Vi har tidigare fått veta att en av de ryska multimiljardärerna (han som äger den engelska klubben Chelsea) lovat de ryska spelarna en "topplön" om de fixade en kvartfinalplats. Visst gjorde ryssarna skäl för lönen, men som matchen såg ut så var det ett lätt jobb.

Nu ska vi trösta oss med att åka till Asköviken och beskåda en konstvisning i Naturhuset och kanske också en eller annan fågel.

Inga kommentarer: