fredag 6 juni 2008

Nationaldagen

Igår började jag dagen med ett besök hos tandläkaren och fick besked att än finns det mer att göra. Det är så tröttsamt med tänder som inte håller måttet och vi ska ju inte tala om hur dyrt det blir. Men det är bara att gilla läget, tänderna klarar man sig rätt gärna inte utan.
Igår eftermiddag var det trevligare när vi var hos äldsta dottern och firade äldsta dottersonens studentdag. Det var stor fest med champange och allt som hör till. Nu är han en vuxen man - han som man tycker inte för så länge sedan var en liten lurigfax - och ska ut i arbetslivet. Tiden går alltför fort!
Idag har vi varit här hemma och firat nationaldagen i all stillhet i högsommarvärmen. Nu är det så torrt att gräsmattan gulnar och det brukar normalt inte hända förrän i slutet av juli. Men, som jag redan sagt, det är bara att gilla läget, det går ändå inte att göra något meningsfullt åt det hela.

Nationaldagsfirandet har tyvärr i vanlig ordning även en baksida. Ett stort antal poliser fanns på plats när Nationalsocialistisk front och andra högerextrema grupper demonstrerade på Östermalm under fredagseftermiddagen. Demonstrationen startade från Karlaplan och redan på Valhallavägen beslutade polisen att cirka 50 personer skulle avlägsnas på grund av att det blev stökigt. En person har även gripits, misstänkt för våld mot tjänsteman. Minst 300 poliser bevakar skaran. Enligt polisen var det även oroligt vid t-centralens tunnelbanestation innan demonstrationen började.
Även om jag, som jag skrev i mitt förra inlägg, starkt vill värna om det fria ordet, så känns det oerhört trist att dessa missledda individer ska få besudla vår nationaldag. Vi måste alla arbeta för att denna utveckling kan hindras genom att ta hand om våra medmänniskor som riskerar att bli rekryterade till dessa kretsar.

Inga kommentarer: