söndag 7 juni 2009

Upp och ner inom sporten

Någon har lyckats skrämma iväg sommaren - vädret är fortfarande ostadigt och för det mesta dessutom kallt. Det känns inte särskilt bra, men hindrade oss ändå inte från att igår åka till Eskilstuna motorstadion som åskådare när äldsta barnbarnet och hans far tävlade i trialåkning. Då det stundtals i regnet blev ganska halt, blev tävling extra dramatisk och utslagsgivande. För vår familj blev resultatet på topp då de båda kammade hem en andraplats och en förstaplats i sin respektive klass - dottersonen slagen endast av en tidigare tvåfaldig svensk mästare.
Idag for vi på en söndagsutflykt till Nykvarns galleri. Där började igår den traditionella sommarutställningen Tusenkonstnärerna, där 40 konstnärer ställer ut vardera 25 verk och där priset är 1 000 kr för varje objekt. Det fanns i år faktiskt en hel del riktigt prisvärda saker att välja på.
I själva galleriet fanns en utställning av den svensk-amerikanske konstnären och professorn James Neal Renfro. Det var en produktion med stor originalitet vi fick se - en både färgsprakande och finurlig kombination av akrylfärg och skrotkonst. Prisnivån var dock allt annat än överkomlig, men det är ju marknaden som bestämmer.

På tal om idrottsutövning måste noteras att Sveriges landslag i fotboll inte precis har rosat marknaden och efter förlusten mot Danmark på Råsunda igår, på vår nationaldag dessutom, får vi nog räkna med att nästa VM spelas utan Sverige - gårdagens insats var nästa usel, då man först brände en straff och sedan hjälpte danskarna att göra matchens enda mål.
Vi får istället trösta oss med att vår nya tennistjärna, Robin Söderling, nästan vann franska öppna mästerskapet, men där esset Roger Federer blev för svår i finalen. Robins insats var ändå i världsklass och vi behöver en ny toppspelare för att svensk tennis inte ska falla i glömska.

Inga kommentarer: