tisdag 16 juni 2009

Hemma igen

Hemma igen kan vi se tillbaka på den senaste veckans skåneresa med högst blandade intryck. Efter en vädermässigt bra nedresa, tog Skåne i Kristianstadstrakten emot oss med "varma servetter" fast tvärtom - sjunkande temperatur, ökande regn och snabbt tilltagande blåst. Efter en övernattning i vackra Brösarps backar (som inte var så vackra denna gång) kom vi sedan till systern och svågern Ystad ledsagade av en fullt utvecklad regnstorm. Men allt har en ände och vi hade ett par trevliga dagar i sydligaste Skåne med trevlig samvaro och en utflykt i om givningarna, då vi besökte Svaneholms slott och Smygedagen vid landets sydligaste punkt.
Igår startade vi hemresan med allt bättre väder ju längre vi åkte. Övernattning blev det planenligt vid Hornborgasjön, där vi passade på att studera det intensiva fågellivet. Väl hemkomna kunde vi konstatera att trädgården nu visar en tacksam grönska efter de 45 mm regn den fått under vår bortavaro.

Vi är också glada att än en gång få komma hem till ett hus som inte hemsökts av den allt mer ökande mobben av oborstade slynglar. En genomgång av brottsnotiserna i lokaltidningen är tyvärr nedslående. Sönderslagna fönster och vandaliserade bilar hör nu till ordningen för dagen och på ett lokalbibliotek hade man slagit sönder fönster med en nerbruten lyktstolpe. Det kan inte fortsätta så här! Berörda myndigheter och föräldrar får ta itu med denna utveckling innan skattebetalare och försäkringstagare tröttnar på att stå för notan. Ett första steg måste bli att den som förstör något, fullt ut ska tvingas återgälda det förstörda antingen genom ekonomisk ersättning eller utfört arbete. Men alla idéer om hur förstörelsen och svineriet ska få en ände måste välkomnas!

1 kommentar:

jonas andersson sa...

Exakt hur, och på "komplett" sätt vandaler ska beivras, är icke lätt att säga. Dock SKA påföljden kompletteras av offentliggörande, á la handlaren i Höör. (Det var olagligt, och fick tyvärr ett snabbt slut.) DVS: namn och foto, samt beskrivet vad brottet gick ut på, anslås på offentlig plats. Många kriminella figurer kanske skulle börja tänka sig för innan, om de tar risken att utsätta sig för offentlig bespottelse.