fredag 5 juni 2009

EU-valet närmar sig

Bakslaget i väderleken har fortsatt två dagar till och det har lett till mest inomhussysslor här hemmavid. Igår hann vi ändå med en morgonpromenad innan regnet satte igång. Idag har jag fortsatt en stund med jakten på oönskade växter (vanligen kallat ogräs) i gräsmattan.

Igår anordnade TVs Agenda en "slutdebatt" inför EU-valet mellan kandidaterna från de partier som redan finns i parlamentet. Den gjorde nog ingen väljare särskilt mycket klokare på hur han ska rösta. Det var närmast en pajkastning i den högre skolan med grova anklagelser om lögner och förtal deltagarna emellan. Jag instämmer gärna i en kommentar som lämnats idag: Kan vi i Sverige inte prestera bättre folk till parlamentet, borde vi få rösta på något annat lands kandidater istället! Men det finns väl risk för att deras väljare ser på samma sätt fast tvärtom.
Annars är den politiska ankdammen just nu rejält i svallning. Ett bra exempel är att Aftonbladet idag publicerar en och i morgon två annonser från Sverigedemokraterna. Intäkterna från annonserna skänker man, efter förslag från en läsare, till tidskriften Expo, som bedriver en enveten kamp för att kartlägga och avslöja högerextremism och rasism. Det kan man väl i alla fall kalla för jämställdhetspolitik och är ett initiativ som gärna kunde användas lite oftare. Tala om att sätta en dumstrut på någon!

Inga kommentarer: