lördag 13 september 2008

Höst i antågande

Idag har jag använt en del av dagen till arbete med bygget av nytt observatorium i Åkesta. Nu är det mesta klart för i höst och sedan fortsätter projektet i vår är vi får hit leveranser från det gamla observatoriet i Uppsala där vi köpt teleskopet. Vi, är i det här fallet VARF (Västerås astronomi- och rymdforsknings-förening).
Hustrun tog istället sin tillflykt till Eskilstuna idag tillsammans med båda döttrarna för shoping inför dotterdotterns födelsedag.

Det märks nu allt tydligare att hösten har gjort sin entré. Björkarna börjar att gulna och växterna på altanen har fått komma inomhus. Men vi ska väl ändå inte ge upp hoppet ännu. Brittsommaren har vi ju kvar och uppvärmningen av klimat kanske också kan bidra med lite förlängning av den varma årstiden.

Klimatfrågan får numera stort utrymme i politikernas planering och det är bra. Frågan är bara om inte vår olycksalige miljöminister ännu en gång är på fel spår när han envisas med sitt stöd till etanolbilar. Jag säger än en gång: Det kommer att straffa sig när man eldar med vår mat!
I Linköping öppnas en ny etanolfabrik och man är där förtjust över att vetepriset sjunkit p g a bra skörd i år. Global befolkningsökning och krympande odlingsarealer kommer dock förr eller senare att sätta stopp för denna väg och då kan problemen bli akuta både inom trafiksektorn och livsmedelsförsörjningen. Därför anser jag att den hybridteknik med kombination av el- och förbränningsmotor som nu börjat utvecklas är en betydligt bättre väg att gå. Alltså - sluta att elda med maten!

1 kommentar:

Anonym sa...

Att bänna spriten är väl inte så lyckat för en alkolist - Nåja. Gybriderna kommer såväl bland golfutrustningen som Bilarna. Du skriver att hybridtekniken kommer, men Toyota har haft en hybridbil El/bensin) ett bra tag nu.
Själv föredrar jag att äta maten framför att elda upp den
SA