torsdag 24 april 2008

Vårbruket klart

De senaste dagarna har det varit nästan sommartemperatur och mycket tid har tillbringats ute på tomten. Igår blev det tunga jobbet med vårbruk i grönsakslandet klart och sådd av de tidiga grödorna klar. Idag har det varit mest finputsning i rabatter med också årets första klippning av gräsmattan.

Igår hade vi också ledningsgruppsmöte med Aktiespararnas lokalavdelning och värd för detta var rektorn på IT-gymnasiet, som också är medlem i ledningsgruppen. Vi fick därmed också tillfälle att få en bra presentation av hur man idag kan använda moderna, digitala läromedel. Möjligheterna är i det närmaste oändliga och det är en gåta att den kommunala skolan har så svårt för att ta till sig dessa tekniska landvinningar. Sverige är närmast ett u-land på området medan England satsar över en miljard kronor per år till modernisering av undervisningen.

Sverige som en gång var föregångare i användningen av Internet har nu en hemläxa att lära, och det är bråttom! Effektiv och kvalificerad utbildning kan bli vårt bästa konkurrensmedel i framtiden när produktionen allt mer flyttar till lågkostnadsländer. Vi har ingen tid att förlora!

Inga kommentarer: