onsdag 9 april 2008

Elektronik på gott och ont

Nu har våren fått kännas vid ett bakslag med kvarliggande snö sedan natten och lätt snöblandat regn under hela dagen. Det känns konstigt med snö nu, när det inte funnits någon tidigare i år. Positivt är att jag hann med den första gödslingen av gräsmattan igår, så nu går näringen direkt ned i jorden.

Idag kom de kära vårbreven från Skattemyndigheten. Tack vare Internet är numera självdeklarationen dock ett marginellt problem. Allt är redan serverat att kontrollera och eventuellt göra någon komplettering och sedan godkänna och sända in. Två deklarationer blev klara på mindre än en timma. Forna tiders vånda är nu ett minne blott.

Från stora världen får vi idag höra att Vägverket nu, tvärtemot tidigare ståndpunkt, vill förbjuda prat i mobiltelefon under bilkörning. Orsaken är att Sverige har blivit allt mer isolerat ifråga om inställningen till handhållen mobil. Sådan användning är redan förbjuden i många andra EU-länder. Personligen har jag under många år förundrats över att bilförare alls kan komma på tanken att syssla med telefonsamtal när man kör bil. Men å andra sidan får man ju vara beredd på de mest egendomliga beteenden i dagens trafik.

Inga kommentarer: