söndag 9 mars 2008

Västerås bra för kvinnorna

De senaste dagarna har det lugnat ner sig något med allt som ska hinnas med. I fredags var vi en tur till Uppsala där vi bland annat besökte landsarkivet, dock utan någon större framgång med släktforskningen. Vägen hem tog vi om Sala där vi åt lunch och tittade lite på stan. Igår och idag har det varit de vanliga rutinerna på hemmaplan.
I kväll blir det årsmöte med VARF, Västerås Astromoni- och Rymdforskningsförening, och till detta har vi bjudit in Johan Warell från Uppsala universitet. Han har doktorerat på forskning om ytfenomen på planeten Merkurius och det ska bli intressant att höra hans föredrag om Merkurius och rymdsonden Messenger.
Igår var det den internationella kvinnodagen med den vanliga beskrivningen av kvinnors diskriminering i samhället. Säkert är det så att kvinnor i många fall har svårare att komma fram i makthierarkierna. Därför är det intressant att se på situationen i Västerås. Här bekläder kvinnor bland annat posterna som kommunstyrelsens ordförande, oppositionsledare i kommufullmäktige och i landstingsfullmäktige, stadsdirektör, länspolismästare, chef för lokaltrafiken och chefredaktör för lokaltidningen VLT. Här är männen mest andraplansfigurer, men det får vi väl tåla.

Inga kommentarer: