tisdag 18 mars 2008

Typisk vinterattack

Igår gjorde vintern ett försök att komma tillbaka. I västra Götaland och Svealand uppstod ett rejält snökaos med uppåt en halvmeter nysnö på några platser i Dalsland och Värmland. I Mälardalen klarade vi oss även den här gången med bara en del lätta snöbyar, som för all del fortsatt även idag - dock utan att ge något snötäcke.
Igår var vi på besök hos äldsta dottern och firade svärsonens födelsedag. Mitt tidigare träslöjdsalster "Trollträdet" fick bli hans present tillsammans med en sedvanlig penninggåva.

Igår blev det också tumult på världens börser efter det att en av USAs större banker fick ge upp. Den skakiga amerikanska ekonomin har ju sedan nio månader orsakat en global börsnedgång på runt 30 procent. Efter en del konstlade och verkningslösa åtgärder får vi hoppas att man nu kan hitta en rekonstruering av ekonomin som kan förhindra att världsekonomin går in i en depression. Alla de kostsamma åtgärder som föreslagits för att försöka hindra en förödande klimatförändring tål inte att produktionen börja halta. För många människor, som levt över sina resurser, kommer dock säkert restaureringen att svida ordentligt. Lättsinne är aldrig en hållbar strategi.

Inga kommentarer: