onsdag 12 mars 2008

Regnigt vårväder

Idag en inomhusdag med dåligt väder. Nu är det väl dags att sluta fundera över den uteblivna vintern. Regnigt och åtta plusgrader tillsammans med allt flera vårtecken gör att det istället nu är vårsysslorna som ska tas om hand. Gräsmattan ska krattas och fröer av grönsaker och sommarblommor sås för senare utplantering.
En stor del av den här inomhusdagen ägnade jag åt att gå igenom mina föräldrars gamla dagböcker från 1940- 80-talen. Det var en riktig nostalgitripp och många gamla minnen kom upp i dagen från min uppväxttid. Det kunde vara riktigt tufft att få allt att gå ihop efter kriget.

I måndags hade Tekniska föreningen medlemsmöte på temat Miljöriktig uranbrytning. Det var mycket intressant att höra om forskningens dagsläge på det området. Intressant var också att höra att svensk uranbrytning inte länge till behöver ses som en utopi. Omfattande prospektering pågår och det ökade uranpriset gör det ekonomiskt intressant. Dessutom kan EU-krav komma att ställas på att medlemsländerna ska tillvarata de energiresurser som finns inom gränserna. Föredraghållaren tror at vi senast inom tio år åter har produktion av naturligt uran i Sverige. Kraven på minskning av användningen av fossila bränslen kommer ju att trycka på i samma riktning.

Inga kommentarer: