lördag 22 mars 2008

Ny kostym åt din hund i vår?

Påskfesten igår blev lyckad - mycket god mat och dryck och några timmars trevlig samvaro med döttrarnas familjer. Idag tog vi en biltur i omgivningarna. I Surahammar var vi på Stenhuset och besåg utställningar av akvareller och fjärilsfoton. Det senare inspirerade till nya insatser med kameran nu när vi börjar gå mot våren. Just nu är det dock riktig "aprilvinter" med ömsom snöbyar och ömsom skinande sol från klarblå himmel, fast kallt (- 7 grader idag på morgonen). I Nikkaloukta hade man den här vinterns lägsta temperatur i hela landet med - 36 grader.

Idag kunde man läsa i bladet att i påsk pågår Stockholms speciella internationella hundmässa, där både hundar och tillhörande hundprodukter ställs ut. Ägarna lockas med allt från moderiktiga kläder till speciella bakelser till husdjuren. Det rör sig om en bransch som omsätter flera miljarder kronor varje år.
På hundkaféet Himmelska hundar i Stockholm bakas födelsedagstårtor på beställning, med leverpastej, vispgrädde, ost, skinka, blodpudding .... så hundarna får fira sin födelsedag.
Djurtillbehör såsom leksaker, kläder och specialgjorda väskor har blivit en miljardindustri i Sverige. Branschen hittar ständigt på nya produkter och tjänster som kan locka djurägare.
På en hundbutik i närheten av hundkaféet finns väskor, nithalsband och glaserade kakor. På små galgar hänger rosa och blå klädesplagg som vid första anblicken ser ut som babykläder. Men det är egentligen svensktillverkade specialsydda kläder för små hundar, komplett med rosa fuskpäls kring huvan och dragkedja. Priset kan ligga på omkring 800 kronor för ett plagg.
Jag trodde jag hade hört det mesta av stolligheter här i livet, men man får aldrig sluta att förvåna sig.

Inga kommentarer: