söndag 16 mars 2008

Flera vårtecken

Nu har åter flera dagar gått sedan sist - tiden flyr! I torsdags var det ett nytt pass i slöjdgruppen och jag gjorde grovarbetet på en kåsa av samemodell. Idag var den färdig efter en del finputs här hemma. I torsdags var det också möte med lokala ledningsgruppen i Aktiespararna. Där gick vi igenom slutplaneringen av årets vårutflykt samt började diskutera programmet för hösten.
Idag tog min hustru och jag en tur till Asköviken för att kolla läget i fågellivet. Det var gott om vårtecken. Vi såg lärkor, vipor, grågäss, kanadagäss och tranor och faktiskt blommande hästhov.
I fredags kom årets första livstecken från skatteverket. Jobbskatteavdrag, skattereduktion för hushållstjänster, ändrade avdrag för resor och övriga avdrag, lånedatorer, slopad förmögenhetsskatt, uppskov vid bostadsförsäljning, trängselskatten och ändrade blanketter kan för många göra det svårare än vanligt att manövrera rätt. Men använd för Guds skull möjligheten att deklarera via nätet - uppmanar Skatteverket. Det underlättar både för dig och för verket.
För en pensionär i landsorten är det inte några större bekymmer med ändringarna. Glädjeämnet är den slopade förmögenhetsskatten. Vi har också kunnat glädja oss åt att Sverige inte längre har världens högsta skattetryck - Danmark har gått om oss!

Inga kommentarer: