tisdag 12 juni 2012

Pinsam EM-start för Sverige

Två dagar av mest verksamhet på hemmaplan. Gårdagen började jag med med bakning och sedan lite trädgårdskötsel. På eftermiddagen hade vi besök av en granne, och tillika f d kollega, och hans hustru. Det blev ett par timmars trevlig samvaro kring nytt och gammalt, och damerna, som båda släktforskar, hade mycket att diskutera. Lika trevlig blev inte avslutningen av dagen när vi kunde konstatera att det svenska laget i fotbolls-EM på ett närmast pinsamt sätt förlorade inledningsmatchen mot Ukraina.
Idag blev det en tidig start på dagen eftersom jag redan på morgonen skulle infinna mig på sjukhusets hudklinik för laserbehandling av basiliomet på örat. Det gick snabbt och bra och förhoppningsvis behövs ingen ytterligare insats i fallet. Resten av dagen har vi sedan tillbringat här hemma, dels med att förbereda husbilen för nästa expedition och dels med fastighetsskötsel av olika slag - ett arbetsområde med oändlig utsträckning. Idag bearbetade jag gårdsplanen och trottoaren med högtryckssprutan för att försöka få bort all missprydande på växt av mossor och lavar.

Vädret har bibehållit sin karaktär av månaden juni och idag kunde vi också notera den första åskan, dock på behörigt avstånd och utan någon olägenhet för vår del. Dessto större är olägenheten  för fotbollslandslaget och nu krävs det minst två mirakel för att det ska gå vidare från grundserien. Det betyder vinst över både England och Frankrike!

Inga kommentarer: