söndag 10 juni 2012

Fotbolls-EM igång

Nu börjar det gå att känna igen juni på vädret. Det betyder ömsom sol, ömsom regnskurar och lite smådålig temperatur - så där en 12 - 16 grader. Igår lyckades vi ändå att pricka in en halvmils promenad i de norra stadsdelarna mellan regnskurarna. Idag var det aningen bättre och efter en tur till östra köpcentret för veckoinköp ägnade vi en hel del av dagen åt trädgårdsskötsel. Gräsmattan var i akut behov av klippning och behov av uppsnyggning fanns också här och där. I uppsnyggningen ingick också montering av nyanskaffad trädgårdsbelysning. Sist men inte minst skulle alla sommarväxter, som pinat sig igenom vintern inomhus, nu ut i något som förhoppningsvis blir en solig trädgårdsmiljö.

Så har då äntligen det mångomskrivna fotbolls-EM i Ukraina/Polen dragit igång. En liten sensation blev det redan i inledningen när Danmark lyckades besegra Holland, som är ett av favoritlagen. Hur det kommer att gå för Sverige får vi se, men antagligen är det bäst att lägga förväntningarna på en lagom låg nivå. Första nålsögat är att ta sig vidare från gruppspelet och det kan kanske, med lite tur, lyckas, men är långtifrån givet. Det kommer att visa sig om den nuvarande coachen Hamrén har några nya 'äss i rockärmen'. Det utlovas i alla fall en mera offensiv taktik än under Lagerbäcks ledning och Zlatan I tror att Sveriges nya spel kan överraska motståndarna.
Det verkar också som att ukrainarna lyckats med arrangemangen när Zlatan på presskonferensen påstod att det var det bästa stället han varit på under något mästerskap. Låt oss då hoppas att det får förbli så - huliganer har redan visat prov på sin förmåga att slåss, men i Ukraina har polisen, till skillnad från många andra ställen, inga silkesvantar i sin utrustning!

Inga kommentarer: