fredag 29 februari 2008

Nya vårtecken

Fortfarande är det i normala fall ännu inte dags att börja tala om våren. Men i år är det inte normalt. Igår kunde jag konstatera att krokusarna nu blommar för fullt på vår gräsmatta. Idag på vår eftermiddagspromenad såg vi en kopparslå som kommit alldeles för tidigt ur sin vinterdvala. Den stackarn riskerar att kanske få en mindre trevlig start på året. Och det allra senaste är att nyhetsmedia rapporterar att de första tranorna nu kommit till Hornborgarsjön.
Uti i stora världen pågår just nu ett par storpolitiska processer - presidentvalen i USA och i Ryssland.
I USA är kampen intensiv i primärvalen och händelserna följs timme efter timme av massmedia från hela världen. Det må gälla politiska program lika väl som den obligatoriska pajkastningen mellan kombatanterna.
I den andra "demokratin" väljs presidenten på söndag med stor majoritet av rösterna. Kandidaten, som är Dmitrij Medvedev, är okänd för de flesta utanflr Kremls inre krets, men har rekommenderats av nuvarande presidenten Vladimir Putin, och kan därför luta sig tillbaka med en säker valseger för ögonen. Någon valkampanj har överhuvud taget inte refererats. Möjligen beror detta på att det är Putin som bestämmer vad ryska nyhetsmedier har att säga. Tänk hur olika skepnader demokratin kan ta sig.

Inga kommentarer: