söndag 17 februari 2008

Festivalfeber

Just nu, efter mörkrets inbrott, är det nästa nio plusgrader utomhus och allt mera pekar på att det inte blir någon vinter i år. Detta har även flera meteorologer konstaterat och ser en risk att det rent meteorologiskt kan bli så att vi enligt gällande kriterier får en direkt övergång från höst till vår. Detta gäller hela landet söder om Mälardalen och kan fastställas när den 15 februari passerats. Liknande förhållanden har endast inträffat ett par gånger under det senaste århundradet.
Igår gick delfinalen i Melodifestivalen av stapeln i Västerås i ABB Arena. Det är lätt att se att detta projekt numera är betydligt mera kommersiellt kändisjippo än musiktävling. Därmed har det väl också förlorat sitt intresse för människor som sätter musiken i första rummet. Man får intrycket att det är artisterna och deras kläder och konstiga sceneffekter som är det väsentliga i föreställningen.
Pengarullningen är enorm - alla hotellrum i stan var bokade och undantag gjordes i alkoholstadgan för att innefolket skulle kunna ta sina drinkar ända fram till kl 3 på morgonen på efterfesten. För framröstningen av resultatet spenderade svenskarna ca 4 miljoner kronor i telefonkostnader och av det blev det ett sensationellt resultat - Carola Häggqvist blev inte vinnare utan fick nöja sig med en plats i "andra chansen". Skandal! - eller inte skandal, vad vet man?

Inga kommentarer: