fredag 8 februari 2008

Man ska (kunna) leva på sin lön

Den uteblivna vintern fortsätter. Idag var det 3 - 5 plusgrader i skuggan och som mest, vid lunchtid, var det 16 grader varmt i solen - rena aprilvädret!
Igår var det dags för veckans slöjdpass och då tillverkade jag ett pennställ som replik till det tidigare stället för fjärrkontroller.
Idag var vi ute vid Tidö för en promenad och liten fotosafari. Det blev några bilder, men inget märkvärdigt. Hjortarna var omöjliga att få inom skotthåll.

I veckan har regeringen lagt fram förslaget om att invandrare/flyktingar som vill ta hit sina anhöriga måste kunna visa att deras försörjning är säkerställd. Kraven, som först ska utredas, anger "regelbunden inkomst" och "skälig bostad" som villkor. I grunden är detta helt rimliga förutsättningar för att de nytillkomna ska kunna ha ett drägligt liv och de tillämpas redan i de flesta andra länder.
Inte helt oväntat kom en närmast besinningslös kritik från vänstern i oppositionen. Där tycks man aldrig lära sig att i ett fungerande samhälle måste alla i huvudsak kunna försörja sig själv. Men det är ju detsamma som med "rätt och plikt" - rätten ska man alltid ha, men plikten läm´nar man gärna åt någon annan.

Inga kommentarer: