fredag 1 februari 2008

Blåslampa på kulturen

I januaris sista dagar försökte vintern att göra sitt inträde, men det stannade vid ett lamt försök. Ett florstunt snötäcke, någon minusgrad ett par dagar, men nu är det i stort sett som vanligt, dock med lite onödig halka här och var.
Igår var det dags för veckans slöjdpass på servicehuset och nu har jag gjort färdigt en flygande ormvråk och ett ställ för fjärrkontroller till video och TV.
Den senaste veckan har stor upprördhet visats upp i den vänstervridna kulturmaffian. Orsak - kulturministern har tagit sig för att utse den nyliberale entreprenören Johan Stäel von Holstein till ledamot i Statens kulturråd. Kulturredaktören på LO-tidningen, John Swedenmark, ser det t o m som en "krigsförklaring". von Holstein tar dock det hela med ro och tänker inte försöka göra någon nedmontering av statligt kulturstöd som hans antagonister befarar. Däremot anser han att Sverige inte tillräckligt utnyttjar sida kulturella resurser i landets utåtriktade marknadsföring och tänker nu arbeta för att begära en exakt utvärdering av vad Sverige har fått för sin statliga kulturpolitik.
Jag ser det som en stor framgång om vi äntligen får en röst som kräver bättre ordning och reda på användningen skattepengarna till kulturen. Den socialistiska flatheten i kulturpolitiken motiverar verkligen en uppryckning. Allt för mycket pengar har gått till allt för många projekt som redan på förhand har kunnat ses som helt utsiktslösa och utan intresse från allmänheten. Ge inte pengar till forum för kulturetablissemangets inbördes beundran!

Inga kommentarer: