måndag 28 januari 2008

Fortsatt mildväder

Igår åkte min hustru och jag på en liten tur som nästan liknade en vårutflykt. En promenad i Tidö-Lindö, sedan fika i bilen och därefter ett besök i Eskilstuna stora köpcenter. Någon shoping blev det dock inte. Vädret är fortfarande mycket milt för årstiden och någon snö har ännu inte kommit.
Idag var det årets första möte med vår lilla aktieanalysgrupp. De två senaste månadernas utveckling på börsen är inte uppmuntrande och någon ljusning är inte heller synlig. Vi beslutade att sälja av något i vår studieportfölj för att ha hög likviditet och beredskap när ett köpläge kan dyka upp.
Debatten om en förestående klimatförändring har nu hög aktualitet, men inläggen är inte särskilt revolutionerande. Den senaste veckan har utmärkt sig med stormar och en del översvämningar i Västsverige. Vi har också fått veta att årets januarimånad varit den varmaste sedan 1990. En del röster har också hörts om att den befarade globala uppvärmning kan komma att ske betydligt snabbare än man hittills räknat med. Osäkerheten om framtiden tycks öka och åtgärder mot ökad växthuseffekt blir allt mer angelägna för varje dag som går. Även om katastrofscenariet är placerat minst 100 år framåt i tiden, kan insatserna vara nödvändiga omgående.

Inga kommentarer: