tisdag 14 februari 2017

Med makten i egna händer

Vädret har visserligen varit för årstiden ganska milt, men idag hade vi den första 'riktiga vårdagen' med temperatur över tio plusgrader. Den konstanta bristen på nederbörd har dessutom lett till nya varningssignaler om sjunkande grundavattennivåer - speciellt Öland och Gotland ligger illa till.
Igår var vi på Club Artis och målade och våra tidigare påbörjade 'kattbilder' är nu klara. Hustruns lejon blev bäst! Idag startade vi med en tur till östra köpcentret för att veckohandla och senare åkte vi till andra sidan av stan för mera shoping. Där passade vi också på att med en lunch på 'vår kinarestaurang' fira alla hjärtans dag, symbolen för hur vi alla vill ta hand om varandra.

Från den stora världen får vi dessvärre ständigt exempel på att inte alla uppskattar människors liv på samma sätt. Ett av de mera bisarra exemplen meddelades idag med bulletinen om att nordkoreadiktatorn Kim Jong-Uns halvbror hade dödats. Det framgår där att Kim Jong-Un under en längre tid velat se sin halvbror död, men misslyckats eftersom denne stod under beskydd av Kina och en farbror. I den pågående 'städningen' i släkten har sju närstående personer tidigare 'försvunnit' på olika sätt. Nu gick emellertid planerna i lås sedan två nordkoreanska stucket i honom förgiftade nålar på Kuala Lumpurs flygplats varefter han avlidit på väg till sjukhus.
Jag har ofta frågat mig hur det är möjligt att år efter år tillåta ett sådant skräckvälde som det som sedan över 50 år härskar i detta utarmade land. Den nu eleminerade brodern drabbades av sitt öde p g a att diktatorn såg honom som en potentiellt farlig konkurrent om makten. Världssamfundet tycks tyvärr inte förmå eller vilja ändra på denna tingens ordning och under tiden lider landets befolkning under svält och förtryck!

Inga kommentarer: