fredag 8 augusti 2008

Vad gör männen?

Regnovädret passerade här med full kraft på morgonen idag. Under ett drygt dygn har det kommit över 50 mm och i morse gjorde jag för säkerhets skull en länspumpning av gårdsplanen för att hjälpa det något underdimensionerade dagvattenavloppet. På eftermiddagen lättade vädret upp och efter middagen tog jag en halvmils cykeltur i de norra stadsdelarna. Under dagen hittade vi på vår tomt för första gången en s k mördarsnigel, som dock omedelbart avlivades. Här får inga epidemier riskeras.

Idag var det så dags för invigningen av OS i Peking (vi nöjer oss dock med sammandraget i kväll) och SVT kommer att sända över 700 timmar från tävlingarna. Frågan är nu vad Sverige kan uträtta den här gången. En titt på deltagarförteckningen visar att det nu är mest de svenska kvinnorna som får ta ansvaret för att försvara de svenska färgerna. Till en del är detta anmärkningsvärt. Eller vad sägs om följande:
- i fotboll och handboll deltar endast kvinnor,
- i badminton en kvinna,
- i bordtennis fyra män,
- i boxning två män,
- i brottning tre kvinnor och två män (!),
- i cykel fyra kvinnor och fem män,
- i friidrott fyra kvinnor och sju män,
- i ridsport åtta kvinnor och sex män,
- i simning elva kvinnor och åtta män,
- i triathlon en kvinna
och så några grenar till. Totalt kvinnoöverskott med 79 mot 54. Självklart beror detta på fotbollen och handbollen, men nog har männen en del att bevisa framöver. Vad gör männen - har de blivit alltmer vilstolsatleter? Skärpning efterlyses!

Inga kommentarer: