måndag 12 augusti 2024

Fortsatta OS-framgångar

Den soliga sommaren har fortsatt ännu en vecka och några korta regnskurar har dessutom räddat det här årets frodiga grönska. Nu har vi också sluppit undan de högsta temperaturerna så det är bara att njuta av den fina sensommaren. Läget för våra motionspromenader har gynnats av detta även om en del tid fått sättas av för den fortsatta OS-bevakningen. Ett avbrott i vardagsrutinen blev ett besök hos vår dotterdotter för att se hur fint de renoverat sin nya bostad efter inflyttningen för ett par veckor sedan. Ett annat avbrott gjorde vi igår med en biltur till de västra grannkommunerna.

Under den gångna veckan har OS fortsatt att dominera nyhetsflödet i media. Även om någon flopp drabbat det svenska laget har det förväntade målet för antalet hemtagna medaljer kunnat uppfyllas. Tillskotten efter första veckan har blivit medaljer i segling (silver + brons), bordtennis individuellt (silver) och lag (silver) och beachvolleyboll (guld). Sammantaget för hela OS blev det fyra guld, fyra silver och tre brons. Nu är det bara att ställa om intresset mot finnkampen om tre veckor.
Ute i världen ökar intresset för utvecklingen i den amerikanska presidentvalskampanjen där Kamela Harris nu som demokraternas nya kandidat gjort en rivstart. Hon lyckas att på något konstigt sätt visa på svagheterna i Donald Trumps retorik och ett lyckat grepp har visat sig vara att kalla hans supporters för just 'konstiga'. Kanske kan detta leda till att väljarna tar sig en extra funderare på vad Trumps extremister egentligen står för. Resultaten i de senaste opinionsmätningarna tyder i alla fall på det. Spänningen stiger och det ska bli intressant att följa den fortsatta utvecklingen.

Inga kommentarer: