tisdag 14 maj 2024

Sensationella inslag i EU-valrörelsen

Nu slår vårvädret till med full kraft och har den här veckan i princip gått över till högsommar med 25 grader i skuggan och sol från klarblå himmel. Detta väntas också hålla i sig hela  veckan. Med detta följer också aktiviteter som måste göras och igår gjorde vi i ordning utemöblerna och monterade parasollet som nu verkligen behövs. Idag har det blivit en del tyngre jobb med årets första gräsklippning och vårrengöring av bilen. Vi har naturligtvis även försökt hålla igång motionspromenaderna för att inte tappa tempo, men värmen har gjort det en aning påfrestande. Inne i bostaden är vi dock skyddade tack vare den AC vi fick installerad förra året.

I Tjeckien pågår sedan några dagar VM i ishockey och det ser ännu så länge bra ut för Tre Kronor. De tre första matcherna mot USA, Polen och Tyskland har slutat med vinst för de blågula och stämningen i laget förefaller att vara på topp. Det blir intressant att följa fortsättningen och närmast väntande motståndare är Kazakstan.
På den inrikespolitiska fronten tar valrörelse inför EU-valet stor plats, förstås med sedvanlig 'pajkastning' mellan partierna. Inga större avvikelser från tidigare ståndpunkter har kunnat noteras än så länge, men vänsterpartiet sticker ut med att ha antagit ett nytt, "moderniserat" partiprogram, där både 'Nej till EU' och den gamla kommunistiska devisen 'krossa kapitalismen' har tagits bort. Det uppenbara syftet med renoveringen torde vara att försöka ta en större andel av sossarnas valmanskår och kunna kräva en plats i en eventuellt kommande socialistisk regering.
En annan uppseendeväckande historia har påpassligt avslöjats av TV 4:s Kalla fakta, som genom infiltrering kunnat belägga en arbetande 'trollfabrik' i mediafunktioner närstående till Sverigedemokraterna. Även om SD-ledaren hittills förnekat kännedom om saken är det inte osannolikt att denna typ av dolda aktiviteter blir en besvärande historia för SD. Visserligen har inslagen av 'fake news' generellt ökat i den politiska debatten, men det som nu avslöjats torde var till men för trovärdigheten i SD:s retorik. Yttrandefriheten har trots allt sina gränser.

Inga kommentarer: