söndag 31 mars 2024

Trevligt påskfirande

Väderleken har under veckan fortsatt att vara vårlik och vinterkläderna kan snart hängas undan för den här gången. Det har naturligtvis också varit stimulerande för våra motionspromenader. Påskhelgen har hittills varit både omväxlande och trevlig. Redan på onsdagen hade vi en träff hos yngsta dottern med hela hennes familj och på skärtorsdagen bjöd vi våra döttrar och svärsöner på ett påskbord här hemma. Nöjet för dagen blev påskfika hos grannfrun. Däremellan gjorde vi en tur till västra grannkommunen för att titta på årets Konstrunda. Där bjöds på utställningar av ett 50-tal konstnärer, men av de få som vi hann med blev det genomsnittliga kvalitetsintrycket något under medel. En del av utställarna skulle nog må bra av lite mera självkritik, men det fanns ju naturligtvis även riktigt bra inslag i utbudet.

Efter att förra veckan ha behandlat den dystra politiska situationen i Ryssland kan det inte skada att som motvikt säga en del om situationen i USA. Turerna inför årets presidentval är minst sagt märkliga. För det första känns det underligt att väljarna i detta stora land ska behöva välja mellan två kandidater kring 80-årsåldern och för det andra att en av dem är föremål för juridisk granskning på flera sätt.
Man skulle kunna förvänta sig att folket i världens mäktigaste och rikaste land skulle kunna ställa högre krav på landets politiska ledning. Den sittande presidenten, Joe Biden, som ställer upp för omval har vid flera tillfällen visat prov på viss förvirring vad gäller sin världsbild och borde ifrågasättas om kapaciteten att vara en världens mäktigaste personer de närmaste fem åren.
Vad gäller motkandidaten, den tidigare presidenten Donald Trump, är situationen om möjligt änne värre. Här handlar det istället om ett demagogiskt beteende med förakt för allt som inte stämmer med hans narrativ. Han belastas för närvarande dessutom av juridisk prövning av både skattebrott och uppmuntran till brott mot konstitutionen. Sett från min horisont handlar det om 'val mellan pest eller kolera'. Hur valt än går får vi hoppas att världen ändå har kraft att rida ut den oroliga tid som för närvarande råder!

3 kommentarer:

syrran sa...

Märkligt att Trump ens fick ställa upp?

Tankar i tiden sa...

Ja, man kan ju undra, men amerikanerna är konstiga på många sätt.

syrran sa...

Kanske det ,men de måste ju tänka på framtiden också. Vad ska barnen få för uppfattning om man röstar fram en brottsling!!!