torsdag 4 juli 2024

En tid full av festligheter

Väderleken har återgått till normalt svenskt sommarväder med mera resonabel temperatur och någon regnskur då och då. Även åskan har hört av sig vid ett par tillfällen. Våra motionspromenader blir lite lättare att klara när inte svetten dryper. Vardagsrutinerna har rullat på, men ett litet avbrott blev det förra veckan när vi efter vår utelunch tog en biltur i norra delarna av kommunen på vägar som vi inte på flera år hade åkt på. Det mesta såg ändå ut som vi minns det.

Under hela förra veckan och början av denna har vår stad varit fylld av aktiviteter. Först var staden värd för SM-veckan som sedan överlappades av Cityfestivalen. Översvämningen av människor från när och fjärran gjorde det nästan omöjligt att ta sig in i stan under tiden som allt pågick, men för intresserade var givetvis arrangemangen en höjdpunkt.
De idrotter som ingick i SM-veckan var aquabike, artistisk gymnastik, beachvolley, beachvattenpolo, boule, bowling, bågskytte, cykel (kortbana), crosscart, danssport, distansritt, hopprep, kanotpolo, klättring, lacrosse, mountainbike, orientering, parkour, rallysprint, rullskidor, segling, streetbasket, skateboard, trampolin och wakeboard. Det fanns som synes en hel del att välja på för åskådarna.
Cityfestivalen fortsatte sedan under fyra dagar med massor av olika inslag, från matmarknad till framträdande av toppartister. Bland de senare fanns Dizzy, Peg Parnevik, Hooja, E-type, Medina, Oscar Zia, Miss Li, Nanne Grönvall och Veronica Maggio. Utöver dessa framträdde ett par dussin av mer lokala band och artister. Även här fanns alltså ett imponerande utbud.
Och när allt detta är avklarat så drar man idag igång Summer Meat med bland annat cruising genom stan, som är en av landets större sammankomster för alla bilälskare. Några hundratal finputsade bilar av varierande ålder kommer att visas upp och ännu en folkfest går av stapeln. Kom alltså inte och säg att Västerås är en tråkig stad!

Inga kommentarer: